top of page
Zoeken

Deel II - Mijn zoektocht naar de perfecte geboorte aankondiging

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2020


Fynne's geboortewebsite

In mijn vorig blogbericht vertelde ik je reeds hoe mijn zoektocht startte. Ik had alvast een heel persoonlijk liedje laten componeren en ontwikkelde een geboortewebsite waar dit liedje kwam op te staan. Op haar geboortewebsite kwam ook de informatie over haar geboorte zelf, haar naam, de geboortelijst & pamperrekening, haar foto's, etc. te staan. Het voordeel van zo'n geboortewebsite was dat we bij de geboorte iedereen meteen een sms'je of WhatsApp'je konden sturen met de link naar haar website. Geen rush met kaartjes... of toch?Fynne's geboortekaartje


Graag wou ik, naast haar geboortewebsite, ook nog een geprint geboortekaartje. Niet alleen voor het aandenken, maar ook rekening houdende met de wat oudere tantes en nonkels in de familie die minder goed met het internet overweg kunnen.


Een dier op een geboorte kaartje vind ik altijd leuk omdat het - in mijn opinie - ook iets zegt over wat je je kindje toewenst qua krachten & goede eigenschappen. Zoals waarschijnlijk elke ouder beschouwde ook ik ons toekomstig dochtertje als iets magisch, geheel uniek, een wonder. Zeker na 2 jaar erop te hebben gewacht! Dit gevoel moest ook weerspiegeld worden in het diertje op onze geboortekaart.


Zoals ik niet kan zingen, kan ik ook niet echt tekenen. Dus het volgende stukje van de puzzel was daar: op zoek naar iemand die voor mij een magisch dier kan ontwerpen.


Zo gezegd, zo gedaan. Al vlug vond ik iemand die wat kleine schetsjes op papier zette. Ik wou een magisch vliegend dier dat de combinatie zou zijn van een uil en een vos of een wolf.

  • De uil = wijsheid, intelligentie, intuïtie

  • De vos = slim, opgewektheid, diplomatie

  • De wolf = doorzettingsvermogen, loyaliteit en het vliegen staat voor vrijheid.

Op basis van deze ontvangen schetsen kozen wij voor het idee links boven.


Geen geknoei in het ziekenhuis


Omdat wij persoonlijk de "hassle" niet wilden om de kaartjes nog in de enveloppes te moeten steken in het ziekenhuis, kozen we ervoor om op het geboorte kaartje zelf geen geboorte informatie te zetten.

Klinkt misschien vreemd in eerste instantie, maar met dat alles wel op de geboortewebsite stond, kon dit perfect. En dit gaf nog een extra reden voor iedereen om haar geboortewebsite te bekijken.

Op het kaartje zelf stond natuurlijk wel de link naar haar geboortewebsite en voor de 'nerds' onder onze vrienden (inclusief mijn man) een QR code die ook naar haar website linkte.

Zo konden wij onze kaartjes al op voorhand laten drukken, in de enveloppes steken en een postzegel op plakken. De dag na de bevalling moest mijn man ze enkel op de post doen.

Handig, niet?


Maar hier was het voor mij nog niet gedaan en jullie hebben nog steeds haar liedje niet gehoord.... Lees je nog even mee wat ik nog deed en ontdek haar lied in mijn volgend blogbericht!

 

 

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page